بالصور : نشرح طريقة عمل بسكويت العيد : الطريقة المصرية

الشيف حسن ، ومنالا لعالم ، طريقة مصرية ، سهلة ، بالصور : نشرح طريقة عمل بسكويت العيد : الطريقة المصرية  طريقة عمل البسكويت مقادير البسكويت بتاع العيد وبصراحة تحفة شجعني انى اعمله في بيتي

المقادير:
500 جم زبدة
200 جم سكر
100 جم لبن
20 جم نشادر
5 جم فانيليا
750جم دقيق
3 بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر
الطريقة:

1- نخلط السكر والزبدة والنشادر والدقيق مع بعض وفي العجانة وتخفق خفقا جيدا
2- نضيف البيض بيضة ببيضة مش التلاتةمرة واحده والعجانة شغالة
3-نضيف الفانيليا
4- نضبف اللبن سرسوب رفيع جدا واعجن في العجانة
5- نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن
6- نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت بيبقي شكل المشط كده
7- اتاكدنا ان العجينة بقت طرية جدا ناخد جزء منها ونحطه في القرطاس ونخرج البسكويت عندنا في الصينية
8- نظبط الفرن علي درجةحرارة 120 مئوية وندخل الصينية لمدة 20 دقيقة وتخرج وبالهنا والشفا
ملحــــــــــــــــــــوظة: اخواتى اللى هيستخدموا الميكنة بتاعة البسكويت يزودوا الدقيق بدل 750 جم يبقي كيلو دقيق علشان العجينة تطلع متماسكة وجامدة شوية

0 التعليقات:

إرسال تعليق